Vereniging van eigenaren

Naar de rots (Zsigmond-kö) – Várgesztes – Nimród – Burcht – Villapark.

Opgelet, dit wordt geopend in een nieuw venster. AfdrukkenE-mail

Circa 7,5 km.,   2,5 uur.

Achteruitgang Villapark (of vanuit de hoofdingang linksom langs het park) richting Várgesztes tot bij de visvijver, daar linksaf via de blauw gemarkeerde route – een vrij steil omhoog lopend smal pad .Voor het hoogste punt rechtsaf naar de rots, de Zsigmond-kö of Zsigmond-rots, met een prachtig uitzicht over het dorp, het villapark en de omgeving.

Terug naar het blauw gemarkeerde pad, rechtsaf bij de open hoogvlakte (blauw gaat hier naar links), dan na ongeveer 150 meter rechtsaf door een kloof naar beneden. Dit pad komt uit in het centrum van het dorp. Bij de hoofdstraat (Arany János út) links, dan rechts richting restaurant Nimród en burcht (vár).
De massieve burcht van Várgesztes werd in de 14de eeuw gebouwd  en is vrij goed bewaard gebleven. Er zijn nu een toeristenhotel en een eenvoudig restaurant in gevestigd. Vanaf het dak heeft men – tegen betaling-  een fraai uitzicht op het dorp. De burcht is niet altijd geopend.
Van de burcht terug naar Nimród, daar linksaf langs de rand van het bos. Aan het einde van dit pad rechtsaf. Tweede pad links, het bos door. Uit het bos komt vanaf de heuvelrug het villapark in zicht. Daar rechtsaf naar beneden, rechtdoor het terrein oversteken naar de parkeerplaats bij de ingang van het park.

Uitzicht op het park vanaf de rots